سود آوران مالی
جستجو در :
مقالات
محصولات

ویژگی های حسابداران موفق و سودآور

آموزش / سودآوران مالی / ویژگی های حسابدار موفق

فهرست مطالب

ویژگی های حسابدار موفق چیست؟

مقدمه

تمام انسانها به دنبال موفقیت هستند و تلاش می‌کنند جایگاه و درآمد بیشتری بدست آورند و برای پیشرفت ، لازم است با مطالعه و یادگیری ، مهارت های فردی و شغلی خود را پرورش دهیم .

شغل حسابداری نیز یکی از مشاغل بسیار مهم ، حساس و ضروری است . همانطور که منجر به سودآوری و ادامه فعالیت اقتصادی می شود ، اشتباه حسابدار می تواند باعث زیان مالی مدیران شود . در نتیجه افزایش حسابداران موفق و سودمند موجب افزایش کسب و کارهای سودآور و در نهایت اقتصاد موفق خواهد شد .

سودآوری ، ارزشمندترین صفت یک حسابدار موفق است و هدف گروه سودآوران مالی ارائه مطالب و محتواهای آموزشی مورد نیاز حسابداران جهت رسیدن به بالاترین درجات علمی است که منجر به سودآوری آنها می شود .

ویژگی های حسابدار موفق

 

۵ ویژگی خاص و ۱۰۰% تضمینی

مقالات و مطالب بسیار زیادی در اینترنت ، کتاب های انگیزشی و فضای مجازی وجود دارد که اکثرا آنها مفید هستند ، ولی در این نوشته قصد دارم ۵ تجربه بسیار مهم خودم را به شما انتقال دهم چون با استفاده از این ویژگی ها توانستم به موفقیت شغلی برسم و در مدت زمان کمتری نسبت به سایر همکاران ، از سمت کارمند ساده حسابداری به مدیر مالی و مشاور مالیاتی ارتقاء پیدا کنم و مورد اعتماد مدیران قرار گیرم .

ویژگی اول : پیش بینی وظائف و تلاش در یادگیری سریع مسئولیت ها

اگر قرار است در مصاحبه استخدام شرکت کنید ، از قبل در خصوص نوع فعالیت واحد اقتصادی و نکات حسابداری مربوط به آن اطلاعات کاربردی را جستجو و مطالعه کنید . اگر به تازگی در شرکتی استخدام شدید ، مطمئناً به مباحث حسابداری آن شرکت تسلط کافی ندارید ، راه حل این است که از طریق منابع اطلاعاتی مختلف مانند جستجو در گوگل ، دریافت اطلاعات از سایر همکاران و حتی گفتگو با شخصی که قبلاً در این سمت بوده ، شرح وظائف خود را جستجو کنید و قبل از اینکه انجام آن توسط مدیرمالی یا مدیران به شما ارجاع شود مطالب آموزشی و نحوه انجام دقیق آن را یاد بگیرید .

مثال واقعی : زمانی که من در شرکت پیمانکاری استخدام شوم هیچ اطلاعاتی در خصوص حسابداری پیمانکاری نداشتم ، پس از ۳ هفته توانستم نسبت به شرح وظائف احتمالی خودم اطلاعات کسب کنم و مطالب مورد نیاز ابتدائی آن را یاد بگیرم ، اتفاقاً بعداز یکماه مدیر شرکت تهیه گزارش درآمد دوره جاری پروژه را از من خواست و توانستم ظرف یکروز این گزارش را آماده و تحویل دهم . با این کار مدیران تصویر خوبی در ابتدای کار از من پیدا کردند و ادامه این کار یکی از دلایل پیشرفت سریع من بود .

ویژگی دوم : بسیار سختگیر و بسیار دقیق باشید

حسابداری که دقیق و سختگیر نباشد حسابدار موفقی نخواهد شد . برای وظائفی که بر عهده دارید بایدها و نبایدهائی مشخص کنید و به خود و دیگران اجازه ندهید که از آن تبعیت نکنند . با همکاران و به خصوص افرادی که در پازل تکمیل کننده مسئولیت های شما هستند و اشتباه آنها موجب نقص و کوتاهی در کار شما میشود بسیار سختگیر و در مواقعی ترسناک باشید .  پیشرفت و آبروی شما بستگی به میزان کیفیت در انجام وظائف و مسئولیت ها دارد .

ویژگی سوم : وظائف دیگران را وظائف آینده خود بدانید 

در تمام شرکت ها و واحدهای اقتصادی ، واحد حسابداری از تعدادی حسابدار تشکیل شده که هر یک وظائفی دارند و انجام وظائف حسابداری و مالی بین آنها تقسیم شده است . ویژگی سوم برای موفقیت مطالعه و آموزش مطالب تخصصی مرتبط با وظائف حسابداری است که توسط سایر همکاران انجام می شود . با انجام مستمر این کار پس از مدت کوتاهی شما به تمام مباحث و وظائف شغل خود تسلط خواهید داشت و می توانید در مدت کوتاهتری وظائف سرپرست واحد حسابداری را انجام دهید و این یک پیشرفت چشمگیر است .

ویژگی چهارم : اولویت ها را بشناسید

میانگین وظائف و مسئولیت های که به هر حسابدار ارجاع می شود  بین ۵ تا ۱۰ وظیفه است و اهمیت و ضرورت هریک با دیگری متفاوت است . حسابداری موفق است که این وظائف را بر حسب ارزش آن نزد مدیران و سررسید آن اولویت بندی و انجام دهند .

 ۱-اگر وظیفه ای بر عهده شماست که باید تا موعد یا تاریخ معین انجام شود ، حتماً قبل از سررسید انجام دهید

۲-اگر توسط مدیر مالی یا مدیریت شرکت وظیفه ای به شما ارجاع شد حتماً با دقت و کیفیت بالا و در سریعترین زمان ممکن انجام داده و گزارش نمائید .   

ویژگی پنجم : تلاش مستمر در یادگیری قوانین و دستورالعمل ها

ویژگی پنجم بدون شک مهم‌ترین و کاربردی ترین ویژگی است و آن تلاش مستمر و بی وقفه برای یادگیری است . آموختن تمام موضوعات حسابداری و قوانین و دستورالعمل های مرتبط با آن و استمرار در آن که نتایج بسیار خوب و ارزشمندی در پی دارد .

یادگیری مستمر کلیه قوانین و دستورالعمل های مرتبط با حسابداری (استاندارد حسابداری ، قوانین مالیاتی ، تامین اجتماعی و قوانین کار) لازمه پیشرفت حسابداران ، با هر سمت و جایگاه شغلی است . مدیران مالی و مشاوران مالی و مالیاتی با مطالعه و یادگیری مستمر به این جایگاه رسیده اند و برای حفظ آن نیز باید همواره اطلاعات خود را بروز کنند . یادگیری مستمر کار سختی نیست ، کافی است زمانی از روز را به مطالعه مطالب آموزشی و پیگیری اخبار و رویدادهای مالی و حسابداری اختصاص داد .

 

مطالب فوق حاصل تجربیات چندساله ای است که تاثیر زیادی در پیشرفت کاری دارد ، عوامل و ویژگی های دیگری هم وجود دارد که در رسیدن به نقطه ایده آل بسیار موثر است . در ادامه سایر ویژگیهای حسابدار موفق را که تکمیل کننده خصوصیات مورد نیاز است را بررسی می‌کنیم :

  • تحصیلات دانشگاهی و دانش
  • تمرکز و تسلط کامل بر یک شاخه حسابداری
  • کسب گواهینامه‌ها
  • آشنایی و کار با نرم افزارهای حسابداری
  • تسلط به قوانین مالیاتی و سایر قوانین مرتبط
  • تسلط بر حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار
  • ارائه راهکار برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت
  • توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات
  • تمرکز
  • مدیریت پول
  • مدیریت زمان
  • داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری
  • صداقت
  • خدمت محوری
  • رازداری
  • دقت در کار
  • جدیت و مسئولیت پذیری
  • خلاقیت
  • درستکاری
  • اعتماد به نفس
  • وقت شناسی
  • ظاهر مرتب
  • تحصیلات دانشگاهی و دانش

یک حسابدار موفق در رشته حسابداری تحصیل می‌کند و به ‌وسیله تحصیلات دانشگاهی سعی می‌کند اطلاعات و دانش خود را در این حرفه‌، بالا ببرد. تحصیل در رشته حسابداری یا رشته های مرتبط مانند مدیریت یا اقتصاد سبب بالاتر رفتن اطلاعات علمی حسابدار در رشته کاری او، می شود.

دوره‌های بلندمدت حسابداری، می‌تواند حسابدار را در ارتقاء توانایی‌هایش یاری کند.همچنین یک حسابدار همواره با مطالعه کتاب‌های مرتبط و یا شرکت در سمینارها و وبینارهای مرتبط، اطلاعات تخصصی خود را در زمینه شغلی خود،‌ بالا میبرد.

  • تمرکز و تسلط کامل بر یک شاخه حسابداری

حسابداری انواع مختلفی دارد مانند؛ حسابداری مالی، حسابداری مالیاتی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی، حسابداری مدیریت، حسابداری هزینه، حسابرسی داخلی و حسابداری قیمت تمام‌شده.

حسابدار باید با انواع مختلف حسابداری آشنائی داشته باشد، اما باید تمرکز اصلی خود را بر مباحث حسابداری محل کار خود معطوف کند ، پراکندگی مطالعات باعث درهم ریختگی اطلاعات شده و کیفیت انجام وظائف شغلی را کاهش می دهد و ممکن است مشکلاتی به همراه آورد . تمرکز در حوزه کاری باعث می شود تجربه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص حرفه ای شناخته شود.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد حسابداری پیمانکاری

  • کسب گواهینامه‌ها

دریافت گواهینامه‌های حسابداری می تواند منجر به افزایش اعتماد به نفس و تسلط بر کار شود  ، ضمن اینکه برای دریافت گواهینامه ها و مدارک معتبر نیاز است در کلاس های آموزشی مفید شرکت نموده و در امتحانات قبول شود و این حسابدار را در چرخه یادگیری نگه می دارد تا از سایر حسابداران عقب نماند .

  • آشنایی و کار با نرم افزارهای حسابداری

علم حسابداری فراتر از نوشتن مبالغ پرداختی یا دریافتی در دفاتر ، یا جمع و تفریق اعداد با چرتکه یا ماشین حساب است . نرم افزارهای حسابداری به عنوان ابزار مدیریت مالی و حسابداری هستند و حسابداران باید با نحوه کار نرم افزارها آشنایی داشته باشد .

بهتر است که  حسابدار با نرم افزارهای حسابداری متفاوت آشنا بوده و بر مزایا‌ و معایب هر نرم افزار مسلط باشد.همچنین توانایی استفاده از برنامه های آفیس مخصوصاً اکسل و وورد ، در تهیه گزارش های تحلیلی و آماری، یک امتیاز مثبت برای حسابدار تلقی می شود.

  • تسلط به قوانین مالیاتی و سایر قوانین مرتبط

یک حسابدار موفق باید به قوانین مالیاتی ، قانون کار و تأمین اجتماعی، قانون چک، قانون تجارت الکترونیک، قانون بودجه، قانون مدنی کشور و سایر قوانین مرتبط، آشنا و مسلط باشد.

مبحث مالیات مهمترین و حساسترین بخش قوانین است. اشتباه و سهل انگاری در این مباحث، قابل جبران نیست و هزینه ها و جرایم های زیادی را به شرکت وارد میکند. همه حسابداران باید دانش کامل و تسلط لازم به قوانین مالیاتی مانند مالیات عملکرد، ارزش افزوده، حقوق و تکلیفی و معافیتهای مالیاتی کشور را داشته باشند.

  • تسلط بر حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار

حسابداری حقوق و دستمزد یکی از پرکاربردترین مباحث حسابداری است که همواره برای مدیران و صاحبان کسب و کار چالش بوده و تسلط بر این موضوع می تواند یکی از ویژگی های حسابدار موفق باشد . مهارت در این حوزه باعث می شود مشکلات و مسائل کارکنان و مدیران حل شود و حسابداری که در محاسبه اجزاء حقوق و دستمزد و تهیه گزارشات دقیق خبره است مورد توجه قرارگیرد و همیشه جایگاه خوبی در محل کار خود داشته باشد .

اطلاع از قوانین و بخشنامه های مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری،عیدی و سنوات ، مالیات حقوق ، انواع مزایا و کسورات حقوق و سایر موضوعات می تواند مهارت حسابداری حقوق و دستمزد را در یک حسابدار، افزایش دهد.

  • ارائه راهکار برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت

 حسابداران آرزو دارند به سمت مدیر مالی شرکت برسند ، برای رسیدن به این جایگاه باید بتواند یک مشاور حرفه ای باشند و راه کار مناسب برای افزایش سود دهی ارائه نمایند . به این منظور لازم است دقت کافی داشته باشد و صادقانه و دلسوزانه مشکلات مالی را با مدیریت مطرح کرده و راه حل پیشنهاد کنند .

  • توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات

حسابدار وظیفه تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی را دارد. گزارشهایی که وضعیت کسب و کار را به مدیران و سهامداران شرکت نشان می دهد. بنابراین قدرت تحلیل و نتیجه گیری صحیح بر اساس اطلاعات مالی شرکت توسط حسابداریکی از ویژگی های مهم او می باشد.

داشتن توانایی درک عمیق در مورد گزارش‌های سود و زیان و گردش وجوه نقد و همچنین تحلیل ترازنامه‌ها می‌تواند به حسابدار در این زمینه، کمک کند. تجزیه‌ و تحلیل اطلاعات مالی به‌ منظور مشخص نمودن استراتژی‌ها و اهداف مالی شرکت یا سازمان، بسیار مهم است.

ویژگی های مدیریتی

البته نکته ای که حائز اهمیت است اینکه حسابدار زمانی باید خود را درگیر موضوعات مدیریتی نماید که تجربه و دانش کافی بابت کلیه مباحث حسابداری و مالیاتی و سایر حوزه ها را کسب نماید . توانایی های مدیریتی برای کار در هر موقعیت شغلی، امری بدیهی به نظر می رسد.

  • مدیریت پول

حسابدار موفق کسی است که در مدیریت بودجه شخصی و شرکت، فرد توانمندی باشد. حسابدار حرفه‌ای اول از همه در زندگی شخصی خود مدیر مالی خوبی است. بنابراین در زندگی و در سازمان یا شرکتی که در آن مشغول به کار است، ولخرجی نمی‌کند و مهارت های خود را در مدیریت پول به کار می گیرد و از آن استفاده می کند. حسابدار موفق، خسیس نیست، بلکه اقتصادی می  اندیشد و عمل می کند.

  • مدیریت زمان

اگر شخصی نتواند زمان را به‌درستی مدیریت کند فرد موفقی نخواهد بود. از آنجایی که حسابداری یک حرفه گسترده است، حسابدار موفق و حرفه‌ای باید از زمان خود به بهترین شکل استفاده نماید.

یکی از شاخصه های اصلی در این حوزه، داشتن برنامه‌ریزی مناسب و مدیریت زمان است. افرادی که نمی توانند زمان خود را به درستی مدیریت کنند حسابدار موفقی نخواهند شد.

پیشرفت

ویژگی های شخصیتی

  • داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری

توانایی توضیح گزارشات مالی به زبان ساده برای مدیران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. توانایی حسابدار در برقراری ارتباط خوب با سهامداران و مدیران شرکت و سازمان‌هایی مانند اداره دارایی، بیمه، بانکها  و … بسیار مهم است.

تفسیر گزارش‌های حسابداری ، داشتن مهارت‌های سخنوری و نوشتاری، داشتن ارتباط کاری خوبی با سایر همکاران، توانایی اداره جلسات و آمادگی حضور در جلسات از اهمیت بالایی دارد.  این مهارت  ها حسابدار را قادر میسازد تا مسائل مختلف مالی و اداری را برای مخاطبان ، قابل درک کند و مسائل تخصصی را به طور موثرتری توضیح دهد.

  • صداقت

 حسابدار موفق باید خوب و بد را بشناسد و همیشه در شغل خود صداقت شخصی و حرفه ای داشته باشد.

  • خدمت محوری

 یک حسابدار موفق به حل مشکلات مدیران می اندیشد و در ارائه خدمات حرفه‌ای به آنها  تلاش می کند .

  • رازداری

حسابدار یک شرکت یا سازمان به تمام اطلاعات مالی آن مجموعه، دسترسی دارد. او مورد اعتماد است و از جزئی ترین مسائل مالی صاحبان سهام و مدیران و همچنین از اطلاعات مشتریان آگاه است. بنابراین رازداری  عدم افشای اطلاعات و مسائل مالی شرکت یا سازمان، از ویژگی  های مهم شخصیتی یک حسابدار موفق است.

  • دقت در کار

دقت و نظم در هر کاری لازم است اما در حسابداری، به دلیل اینکه شریان مالی یک مجموعه را در دست دارد، این موضوع مهمتر می باشد. حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام کوچک و بزرگ کار می کند. جابجایی رقم یا حتی یک صفر، ممکن است خطرات مالی عظیمی را برای شرکت یا سازمان ایجاد کند.

بنابراین باید دقیق و به موقع، همه اتفاقات مالی را ثبت و ضبط کند و کنترل  و بازنگری دقیقی بر فعالیت روزانه خود، داشته باشد.

  • جدیت و مسئولیت پذیری

جدیت و مسئولیت پذیری از دیگر ویژگی‌های مهم یک حسابدار موفق است. کارمندان جدی وظایف خود را درست و به موقع انجام می‌دهند و به مدیران ارشد خود اجازه می دهند که روی وقت‌شناسی و کیفیت کار آن ها حساب کنند. همچنین این افراد مسئولیت‌ها و وظایف خود را حتی در هنگام بروز اشتباه و خطا، بدون توجیه بر عهده می گیرند و تلاش برای جبران آن با شیوه مناسب دارند. چنین افرادی با جلب اعتماد کارفرمایان خود، آنها را ‌راضی نگه می‌دارند.

  • خلاقیت

حسابداری شغل استرس آوری است و در این مسیر  دشواری  ها و سختی های زیادی وجود دارد . حسابدار موفق زمانی که با مشکلی روبرو می‌شود، باید توانایی آن را داشته باشد که گاهی از راه حل های خلاقانه، بهره ببرد و بهترین راه  حل را انتخاب کند. حسابدار موفق راه حل  های خلاقانه را برای مسائل پیدا می کند و گزینه  های مختلف را بررسی می کند.

  • درستکاری

حسابدار دو کالای ارزشمند برای فروش دارد؛ یکی زمان و دیگری درستکاری. درستکاری یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین ویژگی های انسان  های موفق است. در حسابداری علاوه بر ویژگی، درستکاری یکی از ملزومات است.

حسابدار موفق همواره تلاش می کند تا زندگی شخصی خود را با استانداردهای سازمانی تطبیق دهد و بر اساس آن‌ زندگی خود را هماهنگ می‌کند. حسابدار موفق استانداردهای شخصی بالایی برای صداقت و درستکاری دارد. پس باید استانداردهای شخصی بالایی نظیر درستکاری را داشته باشد.

  • اعتماد به ‌نفس

اعتماد به نفس بالا در هر شغلی، اساس کار است اما در حسابداری، جایگاه ویژه  ای دارد. اگر حسابداری با دقت و تمرکز بالا امور کاری خود را انجام دهد، قطعاً از اعتماد به ‌نفس بالایی برخوردار است و می تواند بیشتر و بهتر در حرفه خود پیشرفت کند. با این شرایط، حسابدار به کار خود مطمئن است و می داند گزارش‌های تحویلی اش درست هستند. حسابدار موفق اعتماد به نفس دارد، اما اعتماد به نفس بیش از حد و کاذب ندارد. در کنار اعتماد به نفس همیشه از تواضع کافی برخوردار است و هیچ گاه حس خود برتر بینی را به دیگران منتقل نمی کند.‎

  • وقت شناسی

سر وقت بودن و خوش قولی همیشه و در همه جوامع به عنوان یک ارزش شناخته  می‌شود و تقریباً همه مردم این افراد را تصدیق و تحسین می‌کنند. خوش قول بودن نشان میدهد که حسابدار قابل اطمینان است و به تعهدات خود احترام می گذارید و دیگران می توانند به او اعتماد کنند و الگوی مثبتی برای سایر همکاران است. این صفت در جلسات کاری از اهمیت ویژه  ای برخوردار است.

  • ظاهر مرتب

یک حسابدار موفق همیشه خوش‌تیپ و مرتب در شرکت حاضر می شود و همیشه به ‌آراستگی و ظاهر خود توجه می کند . خوشبو و خوشرو، شاداب و آرام، سالم، پر انرژی بودن، از دیگر ویژگی های ظاهری یک حسابدار موفق است.

در پایان ، نادان با انگیزه نباشید

 حال که با خصوصیات حسابدار موفق آشنا شدیم باید تلاش کنیم صاحب آن شویم  . شخصی که با تمام ویژگی های مثبت و انگیزه بخش آشناست ولی آن را در خود تقویت نمیکند ، یک فرد نادان با انگیزه است .

نویسنده:  آرش فنائیان ، محمد بابائی

تاریخ: ۱۴۰۱/۰۱/۰۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

Related Articles